Membrii Clubului Rotary Oradea Art Nouveau au avut o întâlnire de lucru în seara zilei de luni, 15 martie 2021, în Biblioteca Liceului „Iuliu Maniu” din Oradea, gazdă fiind doamna director Antonia Monica Nica.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute acțiunile Clubului privind tinerii reliefând trei ingrediente esențiale a unei acțiuni: 1. Să iubești copiii/tinerii 2. Să-ți placă ceea ce faci și să le transmiți această bucurie. 3. „Să mergem împreună”, să facem lucrurile împreună cu tinerii.

Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a făcut o surpriză membrilor, pentru un scurt moment de salut și de împărtășire a unor gânduri, identificând câteva dintre valorile comune: – preocuparea pentru tânăra generație despre care a spus „să-i iubim, să îi acceptăm așa cum sunt și pentru început să mergem alături de ei și nu doar să le cerem să vină după noi”.

Deasemenea s-a discutat despre preocuparea Clubului Rotary pentru a aduce împreună seniorii, cu bogata lor experiență de viață și tinerii care au nevoie de exemple și modele în viață.  A fost amintit și rolul femeii în societate, în familie, femeia fiind legătura cu Dumnezeu.

Eugen Ivuț