În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, părintele Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preoții, a vizitat Parohia „Tuturor Sfinților” din cartierul Ioșia, Oradea, încredințată fraților Comunității „Don Orione”.

La Masa Sfântului Altar au slujit alături de părintele vicar: părintele Ugo Bozzi, parohul comunității, părintele Gabriel Ciubotariu, vice paroh și părintele Valeriano.

În cuvântul de învățătură, părintele Antoniu a subliniat următoarele:

„Bilanțul comportamentului nostru creștin se face pornind de la ceea ce Domnul numește legea cea noua: ”Oamenii vor știi ca sunteți discipolii mei daca va iubiți unii pe alții”. Si evanghelia de azi ne ajuta sa concretizam aceasta porunca noua amintindu-ne ceea ce am făcut sau am omis sa facem: ”Am fost flamand si mi-ați dat sa mănânc, mi-a fost sete si mi-ați dat sa beau…”. Gesturile noastre zilnice, atunci când sunt făcute din iubire, in numele lui Isus, devin gesturi religioase, ofrande, jertfe. In timpul acestei întâlniri cu Cristos, Dumnezeu nu ne va ”judeca”. Noi ne vom fi judecat deja de-a lungul întregii noastre vieți. Dumnezeu ne va ajuta sa verificam daca am fost cu adevărat oameni cu ceilalți. Scena judecății finale nu are drept scop sa ne umple de teama, ci este invitația sa ne preocupam de momentul prezent. Astăzi începe veșnicia!”.

 

A fost transmis salutul și binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, tuturor credincioșilor.

Eugen Ivuț