„Cu mic, cu mare, am pornit înca de dimineata sa ne reîntâlnim cu fratii si surorile noastre cercetase! E momentul potrivit pentru a începe acest nou an cu deviza care o strigam cu totii la CAREU: CERCETASI ÎNTOTDEAUNA… GATA!
A participat toata lumea din grupul de cercetasi. Ne-au fost alaturi si câtiva parinti care iubesc natura, dar mai ales faptul ca cercetasia e un loc al formarii noastre umane si spirituale.
Sâmbata dimineata la ora 10 am început activitatea noastra, dupa cum era firesc, cu Sfânta Liturghie. Aceasta a fost celebrata în capela Seminarului Greco – Catolic ”Sfintii Trei Ierarhi”, de pr. Alexandru Dragos, care ne-a readus aminte ca datoria cercetasului începe de acasa si cât de importanta este misiunea noastra, pentru ca si cercetasia este un mod de a-L urma pe Isus si de a împlini voia Lui pe pamânt, dat fiind faptul ca cercetasul îsi ajuta aproapele în orice împrejurare.
Dupa Sfânta Liturghie a urmat careul de deschidere: fluier, ritm, pas alergator, aliniere si prezentari: "Lup, lup cât mai… bine" au strigat lupisorii si puii de lup, "Agera si neobosita… Pantera" au strigat cercetasele, "Regele Carpatilor… Ursul" au strigat cercetasii. Pe linia sefilor au fost prezenti dl. Ionut-Mihai Popescu – presedintele asociatiei, dl. Silviu Sana – sef de grup, dl. Valeriu Domuta si Antoniu Suciu. Din acest an, grupul de cercetasi Oradea a fost preluat de catre Toni Suciu, presedintele Asociatiei multumindu-i lui Silviu Sana pentru disponibilitate si implicare în activitatea de coordonare a grupului de cercetasi. Nu au fost uitati nici Lucia Pantea si Pr. Iuliu Muntean care au sprijinit si s-au implicat activ pentru functionarea si vivacitatea grupului de cercetasi. Momentul emontionant a fost la investirea sefului de grup si apoi cântecul Promisiunii, caci toti ne-am reamintit dimensiunea Promisiunii noastre de cercetas: “Tu calea justa, dreapta arata-mi de sus, Primeste-mi Promisiunea, Domnul meu Isus”. A urmat apoi numirea noilor sefi de unitati pedagogice de catre noul sef de grup: Ioana Costa-Akela Pui de Lup, Mihai Maries-Akela Lupisori, Patricia Mot-Sefa trupa Cercetase, Toni Suciu si Cristi Matus-sef si asistent trupa cercetasi.
Si pentru ca cercetasului îi sta bine în natura, am mers cu totii în parc unde am luat parte la câteva activitati pentru a-i cunoaste mai bine pe noii membri si a ne simti bine în familia noastra de cercetasi.
O noua echipa de sefi porneste la drum, în slujba lui Dumnezeu, a Bisericii si a Neamului! Sa ne uram succes ca slujirea lor sa fie în spiritul Evangheliei si al cercetasiei!