Anul acesta, pe 8 decembrie, se împlinesc 100 de ani de la atentatul cu bombă din Parlamentul României în care și-au pierdut viața episcopul greco-catolic Demetriu Radu, ministrul de justiție Dimitrie Greceanu, senatorul Spirea Gheorghiu. Au fost răniți viitorul episcop ortodox Roman Ciorogariu, episcopul Dunării de Jos, Nifon, președintele Senatului, generalul Constantin Coandă și alți senatori.

A fost un moment tragic pentru întreaga societate românească de atunci.

Pentru a comemora cum se cuvine memoria episcopului care a plătit devotamentul său pentru o Românie modernă, unită, democrată, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea organizează pe 8 decembrie 2020, un eveniment de aducere aminte cu următorul program :

ora 8: Sfânta Liturghie arhierească în memoria episcopului Demetriu Radu;

ora 9: Slujba Parastasului;

ora 9:30 Depunere de coroane de flori la statuia episcopului Demetriu Radu;

ora 19:30 lansarea (în mediul online) a documentarului ”Episcop Demetriu Radu” realizat de Departamentul Cultural și a monografiei „ O viață în slujba bisericii și  națiunii : episcopul dr. Demetriu Radu”  scrisă de părintele dr. Ciprian Robotin.

Adresa platformei pe care ne vom întâlni și detaliile de conectare sunt următoarele:

https://us02web.zoom.us/j/84872114811?pwd=RzNoQlJCR0NXZ2lpSHFjSlZOSmxDdz09

Meeting ID: 848 7211 4811

Passcode: 213885

Platforma permite conectarea a 100 de persoane. În situația în care se depășește această capacitate, evenimentul poate fi urmărit pe pagina de Youtube a Episcopiei.

Vă așteptăm la evenimentele din Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae sau online pentru a celebra cum se cuvine memoria marelui nostru arhiereu!