În ziua de 16 octombrie 2020 a fost lansat logoul Zilei Mondiale a Tineretului ce va avea loc la Lisabona în anul 2023. Iată semnificația elementelor care compun acest logo:

Crucea
Crucea creștină, semn al iubirii infinite a lui Dumnezeu pentru omenire, este elementul principal, din care se naște totul.

Calea
Pasajul evanghelic al vizitei Fecioarei Maria la Elisabeta este tema ZMT Lisabona 2023 și ne dezvăluie că Maria era gata să trăiască conform voinței lui Dumnezeu, fiind disponibilă să o slujească pe Elisabeta. Această mișcare subliniază invitația adresată tinerilor de a-și reînnoi „vigoarea interioară, visuri, entuziasmul, speranța și generozitatea” (Christus Vivit, 20). Lângă cale există și o formă care îl evocă pe Duhul Sfânt.

Rozariul
Alegerea rozariului sărbătorește spiritualitatea poporului portughez în devotamentul față de Maica Domnului de la Fátima. Acesta este plasat pe cale pentru a aminti experiența de pelerinaj atât de remarcabilă în Portugalia.

Maria
Maria este descrisă ca o fată tânără pentru a reprezenta figura descrisă în Evanghelia după Sfântul Luca (Lc 1,39) și pentru a permite o asemănare cu cei mai tineri. Desenul exprimă tinerețea vârstei sale, o caracteristică a celei care nu este încă mamă, dar care poartă lumina lumii în interiorul ei. Această figură are o ușoară înclinație, pentru a arăta atitudinea umilă a  Fecioarei Maria.

Sursa: http://www.zmtromania.ro/