Duminică, 9 iunie a.c., clopotele Sanctuarului Eparhial „Maica Domnului” din Oradea, ne-au chemat să ne strângem din nou, cu mic, cu mare, în acest loc binecuvântat de Dumnezeu, pentru a-i sărbători pe cei 15 copii din grupul Oratoriul „Sfântul Francisc de Assisi”, ce l-au primit pe Isus, pentru prima dată în Sfânta Împărtășanie, sub chipul pâinii și al vinului, după o perioadă temeinică de pregătire.  

Cu bucurie și multă emoție, copiii au participat la Sfânta Liturghie prezidată de Părintele Paroh Iulian Robu, împreună cu Părintele Ionuț Iulian Cherecheș, îndrumătorul lor spiritual și preoții invitați.

Prin cuvântul său de învățătură, Părintele Paroh Iulian Robu s-a adresat copiilor cu dragoste și mult har, îndemnându-i să-l pună în centrul vieții lor pe Cristos – pâinea vieții, urmând exemplul Fericitului Carlo Acutis, tânărul de 15 ani, care a avut o mare iubire față de Isus Euharisticul.

Susținuți de părinți și de ceilalți credincioși prezenți, copiii și-au reînnoit apoi, profesiunea de credință, mărturisind cu tărie credința în Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt.

Atmosfera de solemnitate a fost accentuată de glasurile cristaline și pline de căldură ale copiilor ce au animat Sfânta Liturghie, sub bagheta magică a fratelui Mihai Dumea. Au fost acompaniați la orgă, de Mihai Bârlescu, la vioară, de Leonard Agigheoleanu și la chitară, de Vlad Muntean.

Cât de frumos a fost totul! A fost o zi specială, a fost sărbătoarea copiilor, o sărbătoare țesută din iubirea lor, pentru întreaga comunitate prezentă.

Carla Marin