„Actiunea Catolica urmareste sa ofere periodic propriilor asistentilor spirituali, precum si altor pastori ce îndeplinesc diferite misiuni, ocazii de întâlnire, de reflectie comuna si de împartasire fraterna. În acest sens, în perioada 23-26 mai 2016, la Centrul Spiritual Manresa din Cluj-Napoca se va desfasura Seminarul de formare pentru asistentii spirituali cu tema „Asistentul spiritual al Actiunii Catolice si arta însotirii spirituale”. Motto-ul calauzitor va fi: „Vegheati ca nimanui sa nu-i lipseasca harul lui Dumnezeu” (Evr 12,15).
Acest seminar este adresat asistentilor spirituali ai Actiunii Catolice, ASTRU si AGRU, din diecezele si eparhiile unde aceasta este prezenta, cu intentia de a fi o ocazie de reflectie asupra figurii asistentului spiritual al Actiunii Catolice în Biserica locala, cu o atentie speciala referitoare la arta însotirii spirituale a membrilor Actiunii Catolice dar si a grupurilor parohiale. Sunt invitati si alti preoti, diaconi sau seminaristi care doresc sa aprofundeze aceasta tema în sintonie cu Jubileul Extraordinar al Milostivirii.
În reflectia asupra temelor propuse vom fi însotiti de episcopii din diecezele si eparhiile unde Actiunea Catolica este prezenta. În cadrul seminarului va interveni ÎPS Agostino Superbo, arhiepiscop emerit de Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo, în anii anteriori asistent spiritual al Actiunii Catolice Italiene si al Forumului International al Actiunii Catolice. Din partea Actiunii Catolice din Spania vor fi prezenti Pr. Manolo Verdú, asistent spiritual general si Miguel Ruiz, vicepresedinte national pentru sectorul tineri. Se va alatura Pr. Daniel Iacobut, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi.

Din Eparhia Greco-Catolica de Oradea vor participa: parintele Sorin Craciun, asistent spiritual ASTRU Oradea, parintele Traian Dobrata, asistent spiritual AGRU Oradea, parintele Alexandru Fit – responsabil cu pastoratia tineretului in protopopiatul de Zalau, parintele Anton Cioba, asistent Spiritual al sectorului Tineri al Actiunii Catolice din Romania si patru seminaristi.