Asociația Caritas Eparhial Oradea și-a propus, în cadrul proiectului FOCUS, un program de pregătire spirituală în Doctrina Socială a Bisericii Catolice pentru laici și preoți, angajați și colaboratori ai organizațiilor catolice din Eparhia de Oradea, care sunt implicați în activități socio-caritabile.

Astfel, Asociația va organiza 2 sesiuni de formare a câte 2 zile cu un grup de 12 persoane (angajați, colaboratori, voluntari) care vor fi formați de trainerul desemnat de asociație în persoana părintelui Gavril Buboi. Apoi, cele 12 persoane instruite vor deveni multiplicatori și vor disemina informația în comunitățile sau organizațiile în care activează. Multiplicatorii vor organiza 2 seminarii de informare cu cel puțin l0 participanți la un seminar

Prima sesiune a avut loc în perioada 11-12 septembrie 2020. Deschiderea sesiunii a fost făcută de către părintele Olimpiu Todorean, apoi Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic a salutat participații mulțumindu-le pentru implicarea dânșilor în viața Bisericii.

Următoarea sesiune va avea loc în perioada 18-19 septembrie 2020.

Eugen Ivuț