De mai bine de două luni, suntem în stare de alertă, după o stare de urgență care ne-a “antrenat” să fim continuu preocupați pentru a rămâne alături, în mod util, de beneficiarii serviciilor noastre sociale; astfel, răbdători încă pe drumul spre normalitatea de care ne este dor și care parcă amână să se întrezărească, drum pe care pășim cu fiecare zi care trece, suntem însoțiți, prin fapte concrete de mărinimie necondiționată, de oameni care au rămas sensibili la nevoile urgente ale celor din jur.

Hrana – esențială pentru fiecare dintre noi și cu atât mai necesară celor lipsiți de adăpost, celor sărmani, celor deveniți neputincioși datorită vârstei înaintate – ia forma unei surprize culinare pe care beneficiarii cantinei sociale “Maria Rosa” o savurează cu bucurie deplină. Acest fapt este posibil datorită sprijinului constant pe care îl primim din partea celor de la Black Wolf, din Oradea, care-și reunesc eforturile pentru a oferi celor care au într-adevăr nevoie de un ajutor atât de binevenit și de așteptat de către beneficiarii cantinei.

Nu doar o dată, recunoștința lor a fost redată în mesaje simple, dar cu multă emoție și bucurie; indiferent că au servit pizza sau paste, aprecierile lor au ajuns la noi și, precum e firesc, se cuvine să fie transmise celor care ne susțin, de atâta timp, în a le oferi “alor noștri” hrană consistentă și gustoasă.

Astfel, de la “Mulțumesc”-ul devenit obișnuință (căci au reușit, în timp, să își exprime recunoștința, au învățat că vorbele bune adresate atrag alte vorbe bune, la rândul lor), am avut bucuria de a citi mesaje în care, printre rânduri, regăseam străduința lor de a transmite emoția lor: “Nici nu mai știu de când nu am mai mâncat pizza. Și ce bună a fost! Eu nu-mi permit să-mi cumpăr, deși îmi place”, “Mulțumim, a fost delicios, ne bucurăm de fiecare dată când primim paste!”, “Mama mea, care nu a mâncat aproape deloc în ultimele zile, azi a reușit să se hrănească mult mai bine!”, “Pastele de azi au fost extraordinare! Mulțumim pentru ceea ce faceți pentru noi, Domnul să vă binecuvânteze!”, etc.

Ne dorim ca aceste gânduri să ajungă la cei care sunt alături asociației noastre, celor de la Black Wolf, cărora vrem să le transmitem că mâna întinsă pentru a-i ajuta pe ceilalți este o mână care, nu de puține ori, mângâie destine și șterge urmele gândurilor de neputință și de îngrijorare!

Și când mâinile blânde se împreunează, binele este înfăptuit; în acest sens, mulțumim voluntarilor activi ai asociației noastre care au oferit disponibilitatea lor pentru a ne însoți la pizzerie și pentru a distribui, la cantină, nu doar mâncare, cât și “doze” de optimism și de bună-dispoziție!

În același glas, mulțumim și noi pizzeriei Black Wolf pentru bunătatea oferită beneficiarilor noștri și pentru zâmbetele pline de culoare care se conturează în traiul gri și monoton al multora dintre “ai noștri”!

Teodora Boda

Asistent social