La Seminarul Teologic Greco-Catolic, a avut loc miercuri o seară spirituală organizată de un grup al medicilor catolici.

În prima parte a întâlnirii părintele Sorin Crăciun, spiritualul grupului, a prezentat în câteva cuvinte mesajul spiritual al Preasfinției Sale Virgil Bercea, prezentat la Adunarea Eparhială, noutăți din viața bisericii și prezentarea mesajului Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia zilei internaționale a bolnavului.

Mai apoi au fost discutate teme de spiritualitate specifice asistenței medicale și spirituale a bolnavilor.

Partea cea mai animată, si interesantă a întâlnirii a fost explicarea cu exemplul practic a simbolisticii înveșmântării preotului și a Proscomidiei (pregătirea Sfintelor daruri pentru celebrarea liturgică). Au fost mai multe întrebări care au rezultat din această prezentare practică și s-au atins probleme specifice de Tipic bisericesc, Uzul sacramentelor și de Liturgică atât din ritul bizantin cât și din cel latin spre comparare.

Aceste întâlniri vor continua pe tot parcursul acestui an pastoral cu prezentarea simbolisticii Sfintei Liturghii de rit bizantin.