La patru zile după ce a împlinit 50 de ani de la primirea Tainei Preoției, Sfântul Părinte Papa Francisc împlinește astăzi, 83 de ani.

Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian. A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarului din cartierul Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegiul „Máximo San José din San Miguel” (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegiul de la „Inmaculada din Santa Fe” și la Colegiul „del Salvador” din Buenos Aires.

Urăm și noi pe această cale Sfântului Părinte ani mulți binecuvântați de Domnul, mulțumindu-i pentru tot ceea ce face în Biserica lui Cristos. De asemenea o mulțumire aducem și pentru evenimentul istoric al vizitei în acest an în țara noastră, dar mai ales pentru marele dar făcut Bisericii Greco-Catolice în data de 2 iunie pe Câmpia Libertății din Blaj, beatificarea celor șapte episcopi martiri greco-catolici.

„Întâi pomenește, Doamne, pe Sfânt Părintele nostru Papa Francisc, pe care-l dăruiește sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învățând cuvântul adevărului Tău”.

Ad multos annos, Santità!

Eugen Ivuț