„În 2 februarie, persoanele consacrate din Eparhia greco-catolica de Oradea, s-au strâns în jurul Preasfintitului Virgil Bercea, la Manastirea Franciscana „Maica Domnului” din Oradea pentru a sarbatori Ziua Mondiala a persoanelor consacrate. Au participat un numar impresionant de credinciosi care s-au unit în rugaciune pentru vocatii la misiune si la viata consacrata. Au fost prezenti un numar aproximativ de 30 frati si surori din Congregatii si Ordine religioase diferite care activeaza în Oradea, Zalau, Beius, Sinteu, fratii bazilitani din Sumal respectiv fratii franciscani care pastoresc Manastirea Greco-Catolica „Maica Domnului”.
În program, înainte de Sf. Liturghie s-a intrat în procesiune cu lumânari aprinse ce au fost depuse înaintea icoanei lui Isus Milostiv, fiecare cerând lumina Domnului în suflet, a avut loc apoi o prezentare succinta a prezentei, istoricului si carismei fiecarei Congregatii în parte. Dupa prezentare, în genunchi, ne-am rugat cu Rugaciunea Papei Ioan Paul al II-lea pentru vocatii la preotie, la misiune si la viata consacrata. În cadrul Sf. Liturghii, dupa momentul consacrarii a avut loc reînnoirea voturilor.
În cuvântul sau, Preasfintitul Virgil, printre altele, a adresat îndemnul de a avea rabdare ca Domnul sa înfaptuiasca lucrarea sa în noi, precum dreptul Simeon a asteptat, si nu în zadar, caci la o vârsta venerabila ochii sai l-au vazut pe Domnul, au vazut mântuirea, lumina spre luminarea neamurilor si marirea poporului Israel.
Dupa Sf. Liturghie, s-au sfintit lumânarile pe care credinciosii le-au adus, cum se obisnuieste în aceasta sarbatoare, iar surorile din Zalau, au pregatit o scurta prezentare, în diapozitive, a Enciclicii Papei Ioan Paul al II-lea despre Viata Consacrata. Sarbatoarea s-a încheiat într-un ton de armonie si fraternitate cu o agapa frateasca, oferita pentru toate persoanele consacrate prezente la acest înaltator eveniment.