Volumul 2 al albumului „Povestea Palatelor Orădene” a fost lansat miercuri seara, prezentat de către doamna Angela Lupșa care a amintit faptul că: „povestea palatelor orădene, sub egida Oradea Heritage, este un concept deja emblematic pentru Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor, acea fundaţie care încearcă să convingă proprietarii că trebuie să-şi reabiliteze palatele în care locuiesc. Proprietatea nu începe de la uşă spre interior, porneşte de la clanţa pe care pui mâna atunci când intri în palat. Şi trebuie să te gândeşti că nu oricine stă într-un astfel de palat, iar alţii care stau la periferie vin în centrul oraşului ca să admire clădirea în care unii îşi desfăşoară munca sau locuiesc, cu familiile lor”.

„Multitudinea imaginilor care se regăsesc în acest nou volum și intervențiile scurte prin care ne dorim să punctăm detalii istorice importante au scopul de a vă ajuta și de această dată să vă transpuneți în epoca vremii, transmițându-vă, printre file, puțin din atmosfera Oradiei de altădată”.

Oradea Heritage este numele sub care Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor se prezintă ca entitate ce are ca scop realizarea activităților de administrare, inventariere, conservare și promovare a elementelor patrimoniului cultural, arhitectural și de interes public.

La eveniment a luat parte Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, domnul Felix Koppelmann, președintele Comunității Evreilor din Oradea și alți invitați.

Eugen Ivuț