„În perioada 5-6 mai, Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” a onorat invitatia lansata de Programul National Cantus Mundi si Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, participând la Reuniunea corala de copii „Nicolae Hanzu”, desfasurata la Gura Râului, judetul Sibiu, alaturi de alte coruri de copii din întreaga tara.
În prima zi, copiii au avut parte de o primire calduroasa din partea gazdelor, li s-a oferit prilejul de a cunoaste obiceiurile si traditiile locale si au legat prietenii cu copiii din alte coruri în jurul focului de tabara.
A doua zi a reuniunii corale a fost plina de evenimente emotionante. Copiii au interpretat piese religioase în Biserica Sfintii Mihail si Gavril din localitate. Anna Ungureanu, dirijorului Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a moderat o întâlnire cu dirijorii corurilor prezente, dezbatând noi metode de promovare a miscarii corale, iar ziua s-a încheiat prin Gala locala Cantus Mundi, unde copiii nostri s-au remarcat prin calitatea interpretarii repertoriului, prospetime, sensibilitate si tinuta.
Gândurile noastre de multumire se îndreapta catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea si conducerea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, care ne-au oferit tot sprijinul în trairea unei experiente de neuitat.