În perioada 2-6 septembrie, a avut loc într-un cadru ambiental deosebit, în stațiunea de munte Arieșeni-Vârtop, o nouă retragere spirituală cu pr. Anthony Saji, preot vincențian, cel care de 10 ani vine regulat în România, la invitația pr. Emil Ghiurcă, organizatorul acestor reculegeri și cu binecuvântarea PSS Virgil Bercea, episcopul Eparhiei greo-catolice de Oradea.

Anul acesta au participat cca 120 de persoane, venite din toate regiunile țării, greco sau romano catolici, ortodocși, cu toții dornici să se îmbogățească spiritual și să se vindece interior, cu ajutorul cuvântului lui Dumnezeu.

Ca de obicei, pr. Anthony a reușit pe parcursul celor cinci zile de reculegeri, să ne poarte prin toată Sf. Scriptură, să ne prezinte prin exemple și reflecții, căi de creștere spirituală și să ne ajute să reflectăm asupra autenticității vieții creștine la care suntem chemați să trăim.

Fiecare zi începea cu un timp de adorație în fața Sf. Sacrament, iar apoi urmau câte patru meditații (două dimineața și două după-amiaza), intercalate cu momente de rugăciune și de reflecție personală, iar seara, la Sf. Liturghie, pr. Anthony ne oferea și omilia la Evanghelia citită.

Ca și la reculegerile trecute, penultima zi a reculegerii a fost o zi în care toți participanții au postit și s-au spovedit. Tot în această zi a avut loc și o Adorație Euharistică de vindecare și eliberare interioară și o procesiune cu lumânări și cântări mariane.

La liturghia din ultima zi, au putut veni și credincioși care nu au putut participa la zilele de reculegeri, dar care au dorit totuși să fie prezenți măcar la momentele finale ale acestora și să-l întâlnească desigur și pe pr. Anthony.

Cu siguranță, aerul curat și ambientul deosebit al munților Apuseni au contribuit din plin la trăirea bogăției spirituale a acestor zile, în ultima zi rămănând doar regretul că timpul a trecut prea repede și că pe pr. Anthony nu-l vom mai vedea pînă anul viitor, la următoarele reculegeri sufletești.