O provocare pentru TINEri: aceasta se dorește a fi și în acest an pelerinajul din Șimleu la Sighetu Marmației, de la 22 august la 01 septembrie a.c., adresat tinerilor din întreaga Eparhie. Pelerinajul este unul cu atât mai special cu cât în acest an noile generații sunt chemate să parcurgă o experiență spirituală pe urmele Fericiților episcopi greco-catolici martiri beatificați pe 2 iunie a.c. de Papa Francisc la Blaj. O invitație cu atât mai actuală, cu cât memoria celor care și-au dat viața pentru credința noastră este o chemare vie de a-i cinsti profund! Pelerinajul începe joi, 22 august a.c., ora 14.30, de la Şimleu și se încheie duminică, 01 septembrie a.c.. Pe 29 august a.c., de la ora 11.00 va fi celebrată Sfânta Liturghie la Memorialul din Sighetu Marmației.

„Toti suntem pelerini, fiecare pe propriul drum, reuniți împreună, Biserică a lui Dumnezeu în drum spre Împărăția sa. Un pelerinaj nu este o călătorie ca toate celelalte. Dacă suntem hotărâți să mergem spre un loc anume, nu o facem doar din motive istorice sau culturale, ci inainte de toate pentru că suntem atrași de ceva, de Cineva: sunt locuri de har, ale Martirilor, unde adie Spiritul Sfânt, unde Dumnezeu e mai aproape. Rareori se merge de unul singur și odată ajunși la destinație, se întâlnesc alți pelerini veniți de pretutindeni care se recunosc ca fiind frați: toți oamenii sunt solidari în căutarea lui Dumnezeu. Să fii pelerin înseamnă să răspunzi unei chemări”, citim pe pagina de Facebook «Toți suntem pelerini», care vă așteaptă să vă înscrieți chiar acum!

„Este vorba de îmbrățișarea unui mesaj – spun organizatorii – căci adevăratul pelerinaj este mereu acela făcut din inimă, cu multă rugăciune, care duce la convertire prin întâlnirea cu Domnul și prin disponibilitatea față de frații nostri, pentru a ne întoarce acasă condusi de Sfânta Fecioară Maria, Steaua Speranței, pentru a întări comunitățile credincioșilor pe unde trecem și unde ne vom întoarce, pe care Dumnezeu le vrea unite în Iubirea Sa”.

Se dorește astfel să se aducă jertfă și cinstire martirilor, pe urmele cărora un pelerin tânăr poate trăi o schimbare radicală a propriei vieți: „ tinerii care au participat în anii anteriori la acest pelerinaj chiar au fost marcați, s-au schimbat foarte mult, s-au apropiat de biserică, sunt mai implicați în comunitate. În acest pelerinaj s-au descoperit vocații, tineri care astăzi sunt în seminar sau printre cei mai activi în biserică”, spune pr. Nicolae Bodea, protopop de Șimleu, mărturisind că dintre tinerii implicați în Biserică astăzi, „din zona noastră și din Oradea, peste 80% dintre cei pe care îi cunosc au fost în acest pelerinaj, mulți chiar au cunoscut biserica greco-catolică prin acest pelerinaj”.

În acest sens, preoții din fiecare parohie, responsabilii grupurilor de tineri sau pur și simplu cei care citesc acest mesaj, sunt chemați să îi îndrume pe tineri la o experiență profundă, pe care, cu siguranță, nu o vor regreta!

Înscrierile se pot face până pe 20 august a.c., contactând direct grupul Facebook «Toți suntem în pelerinaj», la Comunitatea „Don Orione” din Oradea (pr. Florian Gui, pr. Mihai Fechetă, Fr. Cristian Andrieș) sau pr. protopop Nicoale Bodea, ale căror numere de telefon le găsiți în această fişă de înscriere – PDF.

Dumnezeu să binecuvânteze tinerele generații!