„În anul de gratie 1675, descoperindu-si Inima Divina, Isus a spus Mariei Margareta Alacoque: „Iti cer ca Prima vineri de dupa sarbatoarea Trupului si Singelui Domnului, sa fie instituia o sarbatoare dedicata cinstirii Inimii mele.”
Îndemnul lui Isus a ramas viu de-a lungul vremurilor astfel ca, în data de 7 iunie 2013 Surorile Sfintei Inimi a lui Isus din Zalau au organizat o ceremonie care sa apropie sufletele credinciosilor catre Preasfânta Inima a lui Isus.
Evenimentul s-a desfasurat în trei etape:
Sfânta Liturghie, oficiata de un numar de 15 preoti dintre care amintim pe pr. Coriolan Muresan de la Biroul Pastoral din Oradea, pr. Gheorghe Turcas, Vicarul foraneu al Simleului, parintii protopopi din Zalau si din Simleu Silvaniei si alti preoti greco-catolici. Întrunirea a fost onorata si de prezenta preotului romano-catolic din localitate. La liturgie a participat minunatul cor al Bisericii greco-catolice, iar tinerii au dinamizat atmosfera de final cu câteva cântece religioase.
Al doulea moment a constat în Consfintirea la Preasfinta Inima a lui Isus a unui numar de 17 familii si 12 tineri care, cu emotie, au rostit rugaciunea de consfintire.
Al treilea moment al evenimentului a fost Procesiunea Euharistica, prima de acest fel organizata în orasul nostru, la care au participat peste 300 de persoane, deschizatori de drum fiind copiii-îngerasi de la gradinita Sfânta Inima a lui Isus, urmati de copilasii care îsi asteapta cu inimile pline de bucurie momentul Primei Împartasanii, precum si de multi alti tineri.
Evenimentul a constituit un prilej de mare înaltare spirituala pentru toti participantii.
Personal, mi-am simtit familia foarte aproape, foarte puternica si am fost cu adevarat fericita. Acum, mai mult ca niciodata, sunt convinsa ca aceste sublime sentimente se vor conserva si vor dainui sub lumina si caldura vesnica a Preasfintei Inimi a lui Isus.