Copii, părinți, bunici și animatori din parohia „Schimbarea la Față” Velența și parohia greco-catolică Sântandrei, s-au bucurat pe 15 iunie a.c., de prima excursie din această vacanța de vară. Astfel, 20 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, împreună cu familiile lor, alături de 7 animatori-voluntari plini de veselie, au petrecut împreună o zi la Stâna de Vale. Grupul a fost însoțit de pr. Avram Romulus, paroh al Parohiei Sântandrei și pr. protopop Gavril Buboi, din parohia Velența, care au dorit să le ofere celor mici un dar, creând totodată ocazia de a sta împreună familiile cu preoții comunității din care fac parte.

Potrivit pr. Avram, prima „excursie din vacanța de vară a cuprins drumeții, jocuri interactive cu animatorii, fiind o pregătire pentru jocurile de vară care urmează (Grest, 8-20 iulie a.c.), în timp ce părinții au pregătit prânzul în aer liber”. Cu toții „au profitat de jocuri, distracția găsită în stațiune, de o plimbare în natură… bucurându-se și de o scurtă ploaie de vară, de 10 minute”, ca după-amiaza să se întoarcă acasă. Nu au participat foarte mulți copii, ne mărturirește pr. Avram, multe familii având deja planurile pentru weekend făcute, dar „vom mai face o astfel de ieșire în luna august a acestui an, când intenționăm să mergem la Chișineu Criș, ca răspuns la invitația pr. Cristian Tiba (OFMConv), împreună cu care am mers în trecut în multe excursii”.

Astfel de inițiative, a mai spus preotul paroh din Sântandrei, sunt ocazia celor mici „de a cunoaște alți copii, de a socializa, de a se bucura împreună, toate activitățile având astfel mai mult farmec”.

Întrebat ce mesaj de vacanță are pentru copii și părinți, ca îndrumător spiritual și preot al comunității, pr. Avram este sigur că „atunci când noi mergem undeva în vacanță vine și Domnul cu noi, pentru că toate excursiile sau taberele de vacanță sunt active și au ca scop tocmai împărtățirea, cunoașterea lui Dumnezeu, iubirea, înțelegerea. Domnul este tot timpul cu noi, chiar dacă suntem în vacanță… se bucură și El împreună cu noi!”.