Toți copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din Eparhia de Oradea sunt așteptați în perioada 8-20 iulie a.c., la Sântandrei, la cea de a XXI-a ediție a jocurilor de vară pentru copii, GREST 2019. Acestea sunt organizate de  Asociația Charitatis „Sfântul Nicolae” Oradea, Parohia greco-catolică Sântandrei, Parohia greco-catolică Velența și Protopopiatul greco-catolic Oradea, în colaborare cu Școala Gimnazială și Primăria Sântandrei și Copiii de pretutindeni.

Timp de două săptămâni, sunteți invitați să vă aventurați în a descoperi  împreună, prin jocuri și animație, povestea lui Aladdin! Jocurile de vară 2019 se desfășoară la Școala Gimnazială și în Sala de Sport din Sântandrei, organizatorii asigurând transportul din Oradea pe tot parcursul inițiativei printr-o cursă specială care va prelua participanții din diferite cartiere ale orașului.

Costul de participare pentru fiecare participant este de 70 de RON pentru două săptămâni, iar în cazul în care se înscriu mai mulți frați/surori costul este de 60 RON/participant.

Pentru detalii și înscriere, persoanele de contact sunt: pr. Avram Romulus (0745259484), Ioana (0747135277) sau Monica (0744780052).

Sunteți așteptați cu multă bucurie!

***

Jocurile de vară pentru copii își au originea în Italia, inspirându-se din campusurile estive ținute de salezieni. Inițiativa a fost adusă la Oradea, acum 21 de ani, de pr. Gavril Buboi, protopop de Oradea și coordonator principal al GREST-ului. Potrivit pr. Avram Romului, paroh al Parohiei greco-catolice din Sântandrei și responsabil cu pastorației tineretului în Protopopiatul de Oradea, «primele ediții s-au desfășurat în Băile „Felix”, apoi în Băile „1 Mai”, iar în ultimii 4 ani jocurile de vară pentru copii s-au ținut la Sântandrei».