Imagini vii, o expoziție cu o încărcătură emoțională foarte mare, căci nu s-a prelucrat nimic…”: aceasta este „Remember – Incendiul de la Palatul Episcopal din 25 august 2018”, una dintre cele trei expoziții organizate de Episcopia Greco-Catolică de Oradea la Noaptea muzeelor 2019, care se desfășoară pe 18/19 mai a.c., sub genericul „Muzeele orădene împreună”.

Expoziția, care cuprinde fotografii, filme, obiecte afectate de incendiul din vara anului trecut, vă așteaptă sâmbătă, 18 mai a.c., între orele 19.00 – 01.00, la sediul Episcopiei Greco-Catolice [strada Episcop Mihai Pavel nr. 4], (fosta librărie Gutenberg).

În deschiderea evenimentului, de ora 19.00, Episcopia Greco-Catolică de Oradea, prin departamentul Cultural vă invită să luați parte la vernisajul acestei inedite expoziții, o premieră pentru orașul Oradea!

„Destinul Palatului, și al nostru, s-a schimbat odată cu acea noapte, de aceea am încercat ca prin ceea ce expunem să readucem, în formă brută, sau să prezentăm aceste lucruri ca și când acum le-am scoate de sub flăcări. Ceea ce nu am putut să reconstituim a fost puterea acelor flăcări, dogoarea lor, neputința noastră, rămânerea lor pe retină săptămâni întregi și, de asemenea, mirosul de ars care domnea în Palatul Episcopal după incendiu” – Rodica Indig, consilier al departamentului cultural EGCO și curator al expoziției.

Vă așteptăm!