În perioada 27-28 mai 2022, la Mănăstirea Franciscană ,,Maica Domnului” din Oradea, a avut loc Capitulul Regional Electiv al Ordinului Franciscan Secular din regiunea Transilvania Vest.
​La Capitul au participat Fr. Szilard Tibor Penu – ministru național, din partea Consiliului Național al OFS și Pr. Marian Antal Puvak OFM Cap., asistent spiritual al OFS Transilvania Vest.
​Prima zi a început cu prezentarea delegaților fraternităților, după care au urmat discuții pe marginea propunerilor de modificare a Statutului Regional OFS.
​De la ora 18.00 programul a continuat cu Sf. Liturghie, la care frații au participat în biserică, alături de comunitatea locală.
​În încheierea zilei au avut loc discuții prin care s-a făcut o evaluare a realității din fraternitățile regiunii, precizându-se dificultățile întâmpinate dar și bucuriile dăruite de viața franciscană, care înseamnă a trăi Evanghelia lui Isus Cristos după exemplul Sf. Francisc.
​A doua zi programul a început cu rugăciunea Laudelor, urmată de o meditație (pe două grupuri lingvistice) prezentată de Pr. Marian Anton Puvak OFM Cap. – pentru fraternitățile de limbă maghiară și de pr. Iulian Robu OFM Conv. – pentru fraternitățile de limbă română.
​Ziua a continuat cu prezentarea raportului consiliului și al ministrului regional, Gabriela Molnar. În raport s-au expus realitățile din fiecare fraternitate, modul în care a fost realizată formarea și în care a fost asigurată asistența spirituală.
​Călăuziți de Spiritul Sfânt, participanții la capitulul electiv au ales membrii noului consiliu regional: Sr. Gabriela Molnar – ministru regional, Sr. Celina Frâncu – viceministru, Fr. Szamosi Istvan – formator, Sr. Sanda Ulici – secretar, Sr. Elvira Butiri – trezorier. Noul Consiliu regional a fost învestit în cadrul Sf. Liturghii, prezidată de Pr. Marian Anton Puvak OFM Cap.
​Mulțumim Domnului pentru că, în lumina Spiritului Sfânt, ne-a călăuzit în aceste zile și Îi cerem să ne însoțească în proiectele următoare, să ne susțină în dorința de a ne oferi viața lui Cristos și Bisericii Sale.

Pace și Bine!

Sr. Sanda Ulici OFS