Duminică, 5 mai a.c., pe postul național de televiziune (TVR1), în cadrul emisiunii Universul credinței, vor fi transmise două reportaje despre episcopii greco-catolici morți pentru credință, care vor fi beatificați de Papa Francisc în 2 iunie la Blaj. De asemenea, un reportaj realizat de Cristina Andrei, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România. 

Din desfășurătorul emisiunii de duminică, Jurnal religios, ora 07.30 – Să mergem împreună, cu: 

1. PS Valeriu Traian Frenţiu

Pe 29 octombrie 1946, cu doi ani înainte de arestare, Episcopul greco-catolic Valeriu Traian Frenţiu era subiectul uneia dintre notele informative ale unui înalt funcţionar din Ministerul Cultelor, care semna cu numele conspirativ – Marcu – iar acolo, acesta consemna plin de indignare un îndemn al prelatului unit către autorităţile proaspăt instalate la putere: România nu-i bine să stea numai cu faţa la Răsărit, ci e bine să fie cu faţa şi la Apus, că de acolo vine cultura. Pentru aceste convingeri, păstrate în timp, avea să plătească scump peste nu foarte multă vreme.

2. PS Ioan Suciu

Episcopul Ioan Suciu, în ultima sa scrisoare adresată Nunţiului Apostolic în România la 18 octombrie 1948, cu nouă zile înainte de arestare scria: „Excelenţă Reverendissimă, […] Persecuţia este violentă și generală, dar nu peste tot cu aceeași cruzime. Cine lucrează pentru a constrânge la apostazie?”.

La ora 8.50: 20 de ani de la vizita Sanctității Sale, Papa Ioan Paul al doilea în România, culisele vizitei.

C. Bădiliță