În pofida condițiilor meteo de miercuri, 17 aprilie a.c., orădenii au participat și în acest an la tradiționala devoțiune „Cale a Crucii”, cu personaje reale, în parcul Olosig din oraș. Figurile biblice au fost interpretate de tinerii grupului „Allegria”, de la Sanctuarul Eparhial Franciscan „Maica Domnului” din Oradea, coordonați de George Demian, profesor al Liceului „Iuliu Maniu” din Oradea și pr. Iulian Robu, paroh al Sanctuarului, împreună cu ceilalți frați conventuali care își desfășoară misiunea la Mănăstirea Franciscană din Oradea. În rolul lui Isus cel care, prin Patimile sale, a luat asupra sa păcatele lumii, s-a aflat tânărul Darius Șomolan, student în anul I.

Tinerilor grupului „Allegria” li s-au alăturat credincioșii parohiei, călugării franciscani,  preoți din Eparhia de Oradea, pr. Mihai Vătămănelu (OFMConv), Vicar General al Eparhiei de Oradea, și PSS László Böcskei, episcop romano-catolic al Diecezei de Oradea.

Ceea cea am trăit „nu este un teatru, ci un un drum salvific care ne ajută să reintrăim suferințele lui Isus” a spus PS Böcskei la final, în Miercurea Mare pentru credincioșii de rit latin, mulțumindu-le tinerilor franciscani că, în ciuda ploii, au reușit, și în acest an să parcurgă într-un mod viu, profund și impresionant „Calea Crucii”.

Potrivit organizatorilor, aceasta este „Este o devoţiune care ne face să simţim în acelaşi timp un profund sentiment de durere şi de tristeţe, deoarece, prin intermediul ei, putem şi noi să medităm şi să trăim într-o oarecare măsură suferinţele lui Hristos, dar şi de speranţă, întrucât acest drum al suferinţei duce spre evenimentul mântuitor al tuturor oamenilor – Învierea Mântuitorului nostru”.

Tututor, un drum al Crucii, spre sărbătoarea Învierii binecuvântat!