București, nr. 87/10.04.2019

Invitaţie la conferinţă de presă
Vizita Papei Francisc în România

Episcopii catolici se pregătesc să-l întâmpine pe Sfântul Părinte la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. În acest sens, Conferința Episcopilor catolici din România (CER) vă invită vineri, 12 aprilie 2019, ora 14.00, la o conferință de presă dedicată vizitei Papei Francisc în România.

La conferința de presă vor lua cuvântul episcopii romano-catolici şi greco-catolici gazde ale vizitei Papei Francisc la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Conferinţa va fi moderată de Pr. Wilhelm Dancă, responsabil cu mass-media în cadrul Comisiei CER de pregătire a vizitei Sfântului Părinte în ţara noastră.

Conferința de presă va avea loc la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Ciofliceni, Snagov (Şos. Ciofliceni 54, DJ101B), unde sunt reuniţi, în aceste zile, în adunare plenară, toţi episcopii catolici din România.

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România. În prima zi a Călătoriei sale Apostolice, Sfântul Părinte va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din București, iar în zilele următoare se va întâlni cu diferite comunități catolice din țară la Șumuleu-Ciuc – unde va prezida Sfânta Liturghie la sanctuarul marian, la Iași – unde va întâlni familiile și tinerii, și la Blaj – unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici martiri Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu. Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice.

Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră la conferinţa de presă la adresa de e-mail secretariat@episcopat.ro .

Pr. Francisc Ungureanu
Secretar general

Responsabil cu mass-media
Pr. dr. Wilhelm Dancă
tel. 0722 449415
email: wilhelm.danca@arcb.ro

Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Ciofliceni
DJ101B 54, Ciofliceni 077166
Harta Google: https://goo.gl/maps/9cmnQr3bejS2