Asociația Caritas Eparhial Oradea, Fundația People to People, Universitatea din Oradea și Colegiul Național al Asistenților Sociali (Sucursala Bihor), organizează, în perioada 21 martie 2019 – 23 martie 2019, o serie de evenimente adresate specialiștilor care lucrează în organizații neguvernamentale, școli, centre de zi/rezidențiale/ after school în comunități rurale, sărace și marginalizate.

Luna martie este marcată de zile importante precum: Ziua Femeii, Ziua internațională a asistenței sociale și Ziua internațională pentru eliminarea discriminării și, pornind de la acestea, seria de evenimente debutează cu un workshop adresat studenților abordând metode de lucru cu persoanele de etnie roma/femeia roma urmat de o conferință care are în centru femeia romă – ca subiect pasiv al discriminării și al programelor de intervenție sau subiect activ, parte integrantă, consultata în crearea acestor programe de intervenție, care pot și trebuie să aibă un rol important în crearea propriului destin și se va încheia cu un workshop de pedagogie experiențială.

Își vor aduce aportul: Alina Șerban – actriță romă, Cătălina Olteanu – Fundația Împreună, Letiția Mark – Președinte Asociația Femeilor țigănci „Pentru copiii noștri”, Anca Mezei, Loredana Mihaly, Daniela Tutos, și Andreea Pontos.

Joi, 21 martie, a.c., începând cu ora 12.30, Universitatea Oradea, Facultate de Științe Socio-Umane, găzduiește în Sala Praktipass un workshop adresat studenților, abordând metode de lucru cu persoanele de etnie roma/ femeia roma. Își va aduce contribuția Cătalina Olteanu de la Agenția Împreună. Gazda evenimentului va fi Adrian Hatos, prof. univ. dr. habil.

Vineri, 22 martie, a.c., conferința Femeia romă – între prejudecată și destin va avea loc la Hotel Continental Forum Oradea care va cuprinde și un moment artistic deosebit, susținut de Alina Șerban. Program: 09.00-09.30 Cuvânt de bun venit; 09.30-10.30 Prezentare în plen și discuții susținute de Letiția Mark; 11.00 -12.00 Prezentare în plen și discuții susținute de Cătălina Olteanu; 12.00 – 13.30 Workshopuri; 14.30 – 15.30 Concluzii în plen; 16.00- 18.00 Moment artistic: Alina Șerban; 18.00-18.30 Concluzii și încheiere.

Sâmbătă, 23 martie, a.c., tot la Hotel Continental Forum Oradea va avea loc workshop-ul de pedagogie experiențială (dedicat în principal celor care au atribuții de educatori dar alți specialiști care lucrează direct cu copiii sau tinerii). Program: 09.00-11.00 Modulul I – Pedagogia experiențială în viața pedagogilor care lucrează cu copii dezavantajați. Experiențe – joc; 11.30 – 13.00 Modulul II – World cafe: despre experiențele trăite ca și pedagog; 14.00- 15.30 Modulul III – Ce înseamnă a fi dezavantajat (joc de situație); 15.45- 17.15 Modulul IV – Comunicare prin pedagogie experimentală (joc de situație); 17.15-18.00 Închidere – Planuri pentru viitor, feedback (lucru în grup).

Conferința se adresează celor implicați în furnizarea de servicii: asistenți sociali, cadre didactice, educatori, educatori specializați, coordonatori de centre, psihologi și mai ales persoane de etnie romă – specialiști sau beneficiari ai programelor sociale/educaționale.

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

Pr. Olimpiu Todorean

Preşedinte