Peste 60 de tineri din Protopopiatele de Șimleu și Zalău vor participa împreună la exercițiilor spirituale propuse de Biroul Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice din Oradea pentru Postul Mare. Aceastea se vor desfășura în acest final de săptămână, de vineri, 22 martie a.c., până duminică, 24 martie a.c., la parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Băile „1 Mai”-Haieu.

Potrivit pr. Nicolae Bodea, Protopop de Șimleu Silvaniei, exercițiile spirituale din acest an „vor fi ținute de pr. iezuit Olivo Bossa, iar inițiativa, devenită deja o tradiție, cuprinde un program spiritual-meditativ, dar și recreativ, oferindu-le tinerilor prilejul de a-L redescoperi împreună pe Hristos, centrul vieții lor”.

De asemenea, se dorește ca weekend-ul spiritual petrecut împreună de tineri să arate bucuria întâlnirii autentice, a asocializării reale între tineri, bazată pe prietenie și cunoaștere, într-un timp în care tinerele generații socializează tot mai mult în spațiul virtual.

Potrivit aceleași surse, programul exercițiilor spirituale va cuprinde, pe lângă rugăciunile și meditațiile zilei: o Cale a Crucii realizată cu imagini din filmul „Patimile lui Hristos” al lui Mel Gibson, un moment penitențial de Adorație Euharistică, clipe de meditație personală și prilejul de a se apropia de scaunul Spovezii, pentru o pregătire adevărată de sărbătoarea Învierii Domnului.

Vor lua parte la întreg programul îndrumătorii tinerilor din cele două Protopopiate organizatoare: pr. Nicolae Bodea și pr. Ioan Șanta din Șimleu, pr. Alexandru Adrian Fiț din Zalău. De asemenea, vor fi prezente surorile Congregației Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău, implicate în Pastorația Tinerilor în Protopopiatul de Zalău. Exercițiile spirituale se încheie duminiă, 23 martie a.c., cu participarea la Sfânta Liturghie celebrată de la ora 10.00, în parohia greco-catolică din Băile „1 Mai”.