O formă diferită a unui bal al bobocilor, în stil vienez, a fost propunerea, pentru al doilea an consecutiv, a Liceului „Don Orioneˮ adresată tuturor orădenilor, în mod special tinerilor, care s-au bucurat la începutul acestei săptămâni de un eveniment inedit desfășurat la Teatrul Maria din Oradea.

Bobocii Liceului „Don Orioneˮ au prezentat într-o manieră originală  un spectacol cu tema „Eleganţă şi Pasiuneˮ, cunoscut deja la nivel local drept «Serată în stil vienez».

Spectacolul a fost realizat de elevii aflați în primul an de studiu liceal, la cele două specializări, real și tehnic. Astfel, potrivit organizatorilor, „elevii clasei de mecatronică au fost protagoniştii «Pasiunii», iar elevii bio-chimişti au întruchipat «Eleganţa»ˮ. În cadrul spectacolului au fost incluse şi momente de teatru pregătite de elevii-actori de la Teatrul de copii Oradea, sub coordonarea domnului Şerban Borda, iar campionii naţionali antrenaţi de Florin Culda şi Veszi Oana, de la Clubul sportiv Exclusive Dance, au încununat eleganţa evenimentului prin frumuseţea unor coregrafii selecteˮ. Nu au lipsit nici momentele formative ale spectacolului, precum „discursul motivaţional susţinut de domnul Marius Molan, care a prezentat trei dintre cele mai importante trăsături în lumea eleganţeiˮ, spun aceeași organizatori.

Profesorul Alexandru Stoica, director al instituției de învățământ catolic subliniază că s-a dorit printr-o astfel de inițiativă „valorizarea adolescenților prin culturăˮ, oglindid misiunea liceului fondat sub învățăturile Sfântului Luigi Orione, patronului său spiritual. După cum aflăm, pe site-ul instituției, Liceul Don Orione „a adoptat un sistem de educație integrală care a trecut dincolo de simpla formă de educație sau formare. El însuși a numit-o metoda sa creștin-paternăˮ.

Fotografii realizate de Ciprian Iovan și Daniel Turdeanu. Galeria foto a întregului eveniment, poate vizionată aici.