Ocazie de a-i cunoaște mai bine, de a-i motiva și a-i implica pe preoți în desfășurarea activităților pastorale ale Biroului Pastoral, dar totodată prilej de a sta împreună, pentru a fi o Biserică vie, în mișcare: aceasta la întâlnirea Vicarului General al Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, pr. Mihai Vătămănelu, cu preoții Protopopiatelor de Șimleu și Zalău, desfășurată marți, 19 februarie a.c., la Șimleul Silvaniei. Întâlnirea este penultima dintr-o serie de vizite cu valență pastoral-misionară, inițiată de preotul Vicar, cu scopul de propunere anumite proiecte parohiilor din teritoriu, dar mai ales de  a culege informații concrete din partea preoților care păstoresc parohiile greco-catolice ale Eparhiei de Oradea, pentru a ști dacă planul pastoral în curs este unul viabil și bine-primit.

Întâlnirea de marți de la Șimleu a început cu o rugăciune comunitară, urmată de o meditație pe tema evanghelizării, mai exact un moment de reflecție asupra felului „cum suntem chemați să evanghelizăm astăzi după modelul lui Isusˮ.

De asemenea, au fost reamintite drepturile și îndatoririle administratorilor parohiali potrivit Codului Canoanelor Bisericilor Orientale (Codex Iuris Canonici) și au fost prezentate activitățile pastorale în curs, care presupun diferite întâlniri la nivel parohial, protopopial și eparhial.

Potrivit pr. Mihai Vătămănelu, într-un înterviu pentru Biroul de Presă EGCO, cu aceeași ocazie au fost tratate „diferite chestiuni dedicate formării continue a preoților și s-a propus calendarul Biroului Pastoral pentru Pastorația Adulților și familiilor, fiind însoțit la această întâlnire de responsabilul cu Pastorația Adulților și Familiilor în cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, pr. Mihai Tegzeș. De asemenea, continuă pr. Vătămănelu, au fost fost clarificate anumite chestiuni care îi privesc în mod direct  pe preoți, în relația acestora cu credincioșii, izvorâte din experiențele lor practice sau anumite situații-limită. Fiecare participant a avut prilejul să adrese întrebări sau nelămuriri în legătură cu propria activitate pastorală, aducând în discuție propiile sale preocupări, sugestii sau frământări legate de bunul mers al activității pastorale. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă fraternăˮ.

Întâlnirea de acest gen este o vizită care are loc o dată pe an, aducând împreună slujitorii ecleziastici a câte două Protopopiate și se va încheia cu întâlnirea Vicarului General cu preoții Protopopiatelor de Beiuș și Holod, în perioada imediat următoare.