„Papa Francisc a sosit luni dupa-masa în Yangon, fiind primit cu urale si dansuri, la începutul vizitei sale apostolice în Myanmar. Pontiful a fost salutat de Nuntiul Apostolic în aceasta tara, Arhiepiscopul Paul Tschang In-Nam, si de Episcopii locului. De asemenea a fost prezent un delegat de stat în numele presedintelui Htin Kyaw.

Numerosi credinciosi îmbracati în costume traditionale l-au asteptat de-a lungul drumului pe Papa Francisc, exprimându-si bucuria prin dansuri si cântece. Ajuns la resedinta Arhiepiscopului de Yangon, Pontiful a celebrat privat Sfânta Liturghie, dupa care a luat cina si s-a odihnit pentru restul zilei. Urmeaza astazi sa mearga în capitala tarii, Nay Pyi Taw, unde va face o vizita de curtoazie presedintelui si se va întâlni cu oficiali ai statului si cu membri ai societatii civile.

Philippa Hitchen, de la Radio Vatican, a descris astfel sosirea Papei: „Este foarte cald aici, în Yangon, dar aceasta nu a oprit mii de persoane sa se însire de-a lungul rutei pe care a trecut coloana auto papala, în drum spre casa Arhiepiscopului. […] Bucuria era vizibila din fluturatul steagurilor nationale ale Vaticanului si Myanmarului. Multi erau îmbracati în costume traditionale, cu acele pânze numite longyi, de culori vii, pe care barbatii si femeile le folosesc. Altii erau cu palarii de soare si tricouri cu cuvintele ‘Iubie si pace’, lânga logoul calatoriei si conturul multicolorat al tarii, pentru a simboliza cele 135 de grupuri etnice care compun aceasta tara asiatica. […] În gradina resedintei arhiepiscopale, Papa a fost întâmpinat de asemenea cu dansuri si cântece.”

„Pentru restul zilei (luni, 27 nov – n.r.), se va odihni, dupa mai bine de 10 ore de zbor de la Roma. Marti va reveni pe aeroport pentru o scurta calatorie spre capitala Nay Pyi Taw, unde va fi primit de presedinte si de liderul burmez, Aung San Suu Kyi. Aceste întâlniri vor avea loc, desigur, în spatele usilor închise, iar primul sau discurs public, catre oficiali guvernamentali si diplomati va fi deschis doar câtorva invitati, alesi cu mare atentie. Multimile de catolici care au fost deci astazi pe strazi vor trebui sa astepte pâna miercuri dimineata ca sa îl vada si sa îl auda pe Papa. Atunci va celebra o Liturghie în aer liber pe un fost hipodrom din era colonialista, care a fost închisoare pe timpul regimului militar.”

Sursa: http://www.catholica.ro