Peste 350 de moșuleți poposesc în centrul Oradiei pentru a aduce tuturor oamenilor bucuria Nașterii Domnului. Este vorba de tradiționalul „Colind al moșilor” organizat de Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea. În acest an, evenimentul este programat pentru joi, 20 decembrie a.c., cu începere de la ora 10.00, pornind de la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea.

„Devenit o tradiție încă de la începutul introducerii alternativei educaționale Step by Step în liceul nostru, colindul moșilor adună an de an elevii împreună cu doamnele învățătoare pentru a vesti Nașterea Domnului”, mărturisește doamna Monica Nica, director al Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, într-un interviu pentru Biroul de Presă EGCO.

Potrivit organizatorilor, elevii claselor I-IV și câțiva preșcolari vor colinda orașul având următorul traseu: Palatul Episcopal Greco-Catolic (ora 10.00), Piața Unirii, sediul Digi24 Oradea (10.20), Primăria Oradea (10.50), continuând pe Corso pentru a ajunge în fața magazinului central „Crișul” (ora 11.30). În eventualitatea condițiilor meteo neprielnice, Colindul moșilor se va încheia și în acest an în fața Teatrului „Regina Maria” din Oradea, fără a mai ajunge la magazinul „Crișul”.

Colindul moșilor a devenit o tradiție a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, încă de la prima ediție, care se desfășura în urmă cu douăzeci de ani. De atunci, copilașii îmbrăcați în costum de Moș Crăciun, împreună cu cadrele didactice, doresc să aducă orădenilor bucuria Crăciunului, cu precădere acelor suflete la care această emoție profundă nu ar ajunge fără ajutorul lor, al moșuleților.

 Sunteți așteptați cu mic și mare!