„Cuvinte ce sunt mai mult decât o cântare religioasa foarte frumoasa atribuita Sf. Francisc de Assisi! Ele reprezinta ceea ce si-au propus tertiarii franciscani de la Manastirea Franciscana „Maica Domnului”. Acesti credinciosi, cu iubire si curaj si-au reînnoit profesiunea de viata evanghelica, duminica, 7 decembrie 2014, în cadrul Liturghiei parohiale celebrata de parintele Paroh Mihai Vatamanelu împreuna cu Parintele Carol Martin.
A-l urma pe Sfântul Francisc de Assisi presupune a întelege înflacararea unui tânar care are curajul de a pasi hotarît pe un drum nou, spre a-i face pe cei de lânga el sa înteleaga ca exista doua atribute ale sufletului capabile sa excluda tot raul din aceasta lume. Aceste atribute sunt iubirea de Dumnezeu si iubirea fata de aproape. Probabil ca multi dintre noi ar spune ca prin aceasta, Sfântul Francisc de Assisi nu aduce nimic nou, însa puterea exemplului pe care el ni-l ofera este de nepretuit. Acest om simplu este capabil sa extraga esenta trairii evanghelice si sa o vesteasca tuturor prin cel mai eficient mod cu putinta – exemplul propriu.
Un drum nou, plin de speranta, este început de un tânar hotarît si curajos printr-un gest iesit din tiparele vremii în care traia. Asadar urmarea sa pe acest drum nu presupune numai supunere, presupune curaj, întelepciune, forta si dorinta puternica si permanenta de a mai face si urmatorul pas pe aceasta cale. Toate acestea sunt izvorâte, bineînteles, din iubirea fata de Dumnezeu si iubirea fata de aproapele.
Ordinul Franciscan Secular e dovada vie a faptului ca fiecare dintre noi, acolo unde se afla, în societatea în care traieste, în mijlocul familiei sale, este chemat si are posibilitatea sa urmeze acest drum. Ceea ce trebuie sa gasim înauntrul nostru este curajul de a face primul pas spre aceasta mare familie – Familia Franciscana si dorinta de a ne ruga astfel, împreuna: „Da-ne asadar Doamne harul de a trai totdeauna în întelegere cu fratii nostri si de a da celor tineri marturia unui asa de mare dar primit de la Tine, adica vocatia franciscana, pentru ca sa reusim sa fim martori si unelte ale misiunii Bisericii între oameni, vestindu-L pe Cristos cu viata si cuvântul. Amin.”