„Un grup de copii de la Liceul Greco -Catolic Iuliu Maniu, din Oradea, coordonat de doamnele profesoare Corina Cata , Ana Popa si Emilia Has,au participat, în 1-7 iulie, la Grest 2018, în Gironico, Italia. Aceasta activitate, mult apreciata de elevii participanti, a avut, în acest an, tema „ALLopera”, fapt ce presupune implicarea noastra în comunitatea careia îi apartinem, descoperirea propriilor calitati si responsabilizarea în rândul semenilor nostri. Copiii români au fost receptivi si au luat parte la toate actiunile propuse, dovedind seriozitate, încredere si spirit de echipa. Bineînteles, pentru ei, necunoasterea limbii italiene nu a fost un impediment, deoarece au gasit, cu usurinta, mijloace de comunicare cu noii lor prieteni.
Aceasta experienta în Italia a însemnat, cu certitudine, pentru elevii nostri si oportunitatea de a descoperi cultura, obiceiurile, dar si frumusetea tinutului de nord al Italiei – orasul Bergamo, Milano, lacul Como, Safari Park; mai mult, au vizitat într-o zi orasul Lugano, din Elvetia.
Multumim Biroului Pastoral, deoarece am învatat lucruri minunate, ne-am întors cu sufletele mai bogate, dar, cel mai important, ne-am descoperit pe noi, pentru ca am fost dirijati, prin tematica abordata în acest an Grest, sa descoperim frumusetea creatiei lui Dumnezeu, noi fiind, desigur, parte a acesteia.