„Dupa 350 de ani Universitatea Pontificala din Lateran are primul rector laic, prof. Vincenzo Buonomo. Italian, nascut în 1961, a fost coordonator al doctoranzilor de la Facultatea de drept civil din cadrul aceleiasi universitati si doctor în ”utroque iure”. S-a specializat ulterior în drept international
Din 1 iulie 2018 Universitatea Pontificala din Lateran, universitatea diecezei de Roma, va avea un nou rector în persoana profesorului Vincenzo Buonomo, care a fost numit de papa Francisc pe 2 iunie a.c. la conducerea prestigioasei institutii de învatamânt superior din Urbe.

Profesorul Buonomo îi succede mons. Enrico dal Covolo, doctor în teologie si stiinte patristice, numit rector al universitatii în 2010 de papa Benedict al XVI-lea pentru un mandat de patru ani si confirmat pentru un nou mandat în 2014 de papa Francisc. În 15 septembrie 2010, mons. Dal Covolo a fost ales si numit episcop de papa Benedict care i-a atribuit scaunul episcopal titular de Eraclea. Între 7-28 octombrie 2012, prin numirea Suveranului Pontif, rectorul Universitatii din Lateran a participat la cea de-a XIII-a adunare generala a Sinodului Episcopilor pe tema ”Noua evanghelizare pentru transmiterea credintei crestine”.
Dupa 350 de ani Universitatea Pontificala din Lateran are primul rector laic, prof. Buonomo, fost coordonator al doctoranzilor de la Facultatea de drept civil din cadrul aceleiasi universitati. Nascut în 1961 la Gaeta, în sudul Romei, este doctor în ”utroque iure” al Universitatii din Lateran si s-a specializat ulterior în drept international cu o diploma de pregatire pentru cariera diplomatica. Si-a început parcursul de profesor în 1984 la Facultatea de drept civil a universitatii, iar în 2001 a fost numit profesor titular. În 2007, prof. Buonomo a îndeplinit misiunea de sef de oficiu al reprezentantei Sfântului Scaun pe lânga organizatiile si institutiile Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO, IFAD, PAM) cu care începuse colaborarea înca din 1983. Din 2014, la numirea facuta de papa Francisc, prof. Vincenzo Buonomo este consilier al Statului Cetatii Vaticanului.

Sursa: https://www.vaticannews.va