Darul credinței este o lumină, iar unitatea ne luminează calea spre credință. În aceasta ne descoperim ca fii ai lui Dumnezeu și frați: a subliniat pr. Mihai Vătămănelu, Vicar General al Eparhiei de Oradea, duminică, 27 ianuarie a.c., la sărbătoarea hramului bisericii „Sfinții Trei Ierarhiˮ din Beiuș. Sărbătoarea a fost marcată anticipativ, într-un cadru ecumenic, prin participarea credincioșilor la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor marcată în parohia din Beiuș în duminica precedentă, pe 20 ianuarie a.c., și la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi.

La Sfânta Liturghie de duminică, celebrată de pr. Vicar împreună cu pr. Zorel Zima, paroh al Bisericii „Sfinții Trei Ierarhiˮ, alături de un sobor de preoți din Protopopiatul de Beiuș, a participat întreaga comunitate greco-catolică locală. Cu aceeași ocazie, după Sfânta Liturghie au fost sfințite mai multe icoane donate de credincioșii parohiei „Sfinții Trei Ierarhiˮ, care au fost achiziționate în vederea realizării unui prăznicar, proiect parohial în curs de desfășurare.

Astfel, a subliniat pr. Zorel Zima, protopop de Beiuș, în cuvântul de mulțumire adresat duminică, atât „Săptămâna Ecumenică, cât și sărbătoarea hramului parohial, au arătat că «Biserica aceasta este loc de binecuvântare și slujire a Domnului, care lucrează în comunitatea și în sufletele credincioșilor din Beiuș», după cum spunea PF cardinal Lucian în acest lăcaș, la sfințirea Bisericii din Beiuș, pe 14  aprilie 2002ˮ.