„Copiii sunt rodul cel mai frumos al binecuvântarii pe care Creatorul a dat-o barbatului si femeii”

Papa Francisc

Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco Catolica, de Oradea este alaturi de familiile din Norvegia ai caror copii au fost luati de catre Organizatia Barnevernet. În acest sens, sâmbata, 23 ianuarie 2016, între orele 12.00 – 14.00, Episcopia noastra se va alatura initiativei Bisericilor Penticostale si Baptiste din Oradea prin actiunea comuna de solidaritate, protest si marturie publica a valorilor biblice ale credintei crestine, organizata în Piata Unirii din Oradea.

Modelul nostru al crestinilor este Familia Sfânta, Iosif si Maria care prin cresterea pe care i-au oferit-o Mântuitorului: „Isus crestea în întelepciune, statura si har înaintea lui Dumnezeu si a oamenilor” a transmis lumii, modelul exemplar al familiei crestine. Noi, crestini fiind, dorim sa transmitem copiilor nostri valori fundamentale pentru viata: întelepciunea, iubirea si credinta.

Va chem, cu dragoste, sa va alaturati Bisericilor urbei noastre pentru a apara institutia sacra a Familiei si drepturile copiilor de a sta lânga parinti.

Dumnezeu sa binecuvânteze familiile!

Episcop