„Joi 10 mai 2018, a avut loc la Nyíregyháza, în Ungaria, hirotonirea unui nou episcop greco-catolic. Parintele Szocska A. Ábel fost administrator apostolic a fost hirotonit în treapta arhieriei în Catedrala „Sfântul Nicolae” în prezenta numerosilor episcopi, preoti si credinciosi.

Actul de numire din partea Sfântul Parinte Papa Francisc a fost citit de catre Germano Penemonte din partea Nuntiaturii Apostolice din Ungaria. Prezent la eveniment din partea Congregatiei pentru Bisericile Orientale a fost Arhiepiscopul Ciryl Vasil, secretarul Dicasterului, alaturi de episcopi greco-catolici, romano-catolici. Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a fost însotit de catre preacucernicul parinte Mihai Vatamanelu, vicarul general al Episcopiei si preacuviosul parinte ieromonah Severian Dod, de la Manastirea Sumal.

Însemnele arhieresti au fost daruite noului episcop de catre Înalt Preasfintia Sa Fülöp Kocsis, mitropolitul Bisericii Greco-Catolice din Ungaria.

Preasfintia Sa Szocska A. Ábel s-a nascut la data de 21 septembrie 1972, din 31 octombrie 2015 a fost administrator apostolic, iar la data 7 aprilie 2018 Papa Francisc îl numeste episcop de Nyíregyháza, fiind astfel primul episcop al Eparhiei.