„Comunitatea Greco-Catolica din Graz, Austria, s-a aflat în Duminica a cincea dupa Pasti în sarbatoare, împlinindu-se 10 ani de când a fost înfiintata comunitatea.

Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a fost întâmpinat cu Sfânta Cruce de catre parintele Alexandru Suciu, parohul comunitatii si cu Sfânta Evanghelie de catre parintele protosincel Yuriy Kolasa, vicarul general pentru greco-catolicii din Austria, alaturi de parinti aflati pe teritoriul Austriei: parintele Vasile Lutai din Viena, parintele Ovidiu Pintea, din Viena Kagran, parintele Gheorghita Dobrica din Linz, parintele Iulian Hotico din Wiener Neustadt si parintele Sergiu Dejeu, preot slujitor în Kagran.

În cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii a fost hirotesit întru lector si mai apoi ipodiacon teologul Gerhard Deimel.

La finalul cuvântului de învatatura, Preasfintitul Parinte Virgil a adresat îndemnul credinciosilor de a se regasi mereu în Biserica, la fântâna lui Iacob unde apa nu lipseste niciodata, aducându-si aminte totodata fiecare credincios de radacinile sale si cu demnitate sa paseasca pe drumul vietii.
Prezent la sarbatoarea comunitatii a fost si fratele Richard Binder und Mitbrüder, superiorul conventului Fratilor Milostivi din Graz-Eggenberg, un prieten al românilor care de curând si-a încheiat misiunea în Austria. Printre invitati au mai fost prezenti sora Gottharda Knarr si domnul Peter Piffl-Percevic, presedintele Pro Oriente pentru ecumenism si Bisericile Orientale, sectiunea Graz.

La finalul Sfintei Liturghii unul dintre consilierii parohiali a dorit sa aduca un cuvânt de multumire tuturor preotilor care în acesti 10 ani au pastorit comunitatea româneasca din Graz, care prin cuvintele si îndemnurile adresate nu au facut altceva decât acolo pe teritoriul austriac românii sa gaseasca un colt al României si asa sa paseasca împreuna spre mântuire.