„Gheorghe Claudiu Suciu, doctor în stiinte chimice si academician, s-a nascut la Blaj, în 6 mai 1905, parintii sai fiind preotul greco-catolic Vasile Suciu si Maria. Acesta a fost fratele mai mare al episcopului Ioan Suciu, mort în faima de martir în închisoarea comunista de la Sighet.
Gheorghe Claudiu Suciu îsi pune bazele pregatirii la scolile din Blaj, Beius si Sibiu, dar mai ales la Liceul “Sfântul Vasile cel Mare” din Mica Roma.
Studiile universitare le-a facut la Universitatea din Roma avându-i ca dascali pe Enrico Fermi si Nicola Paravanno si la Facultatea de chimie a Universitatii din Cluj cu marii chimisti Gheorghe Spacu, O.Radulescu si A. Ostrogovich. Se specializeaza în domeniul ingineriei prelucrarii titeiului la Linden (New Jersey, S.U.A.) si la Standard Oil Development Company (1929-1931). În 1932 devine doctor în stiinte chimice. A urcat treptele ierarhiei universitare la Bucuresti si Ploiesti, a fost un remarcabil cercetaor stiintific în domeniile industriei petrochimice si petroliere. Descoperirile sale, cuptoarele tubulare pentru industria petroliera, chimica si petrochimica, au fost brevetate în India, Franta, Italia, Marea Britanie. A contribuit la proiectarea rafinariilor de la Grupurile Industriale Petrochimice de la Ploiesti si Borzesti.
A devenit membru corespondent (1963) si apoi titular (1990) al Academiei Române, a fost membru în Consiliul permanent al Congreselor mondiale de petrol (Londra, 1971-1974). A fost distins cu Premiul de Stat (1964).
S-a stins din viata, la Bucuresti, pe 12 decembrie 1990.
Sursa: http://www.e-communio.ro