„Astazi luni 9 aprilie 2018, Sfântul Parinte Papa Francisc l-a numit în functia de Vizitator Apostolic pentru credinciosii greco-catolici români din Europa occidentala pe Parintele Cristian Dumitru Crisan din clerul Arhieparhiei de Alba-Iulia si Fagaras, actualmente Rector al Misiunii Greco-Catolice Române din Franta si Notar al Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica.

Parintele Cristian Dumitru Crisan

S-a nascut pe data de 11 octombrie 1981 în localitatea Sântu, judetul Mures. Dupa studiile efectuate la Facultatea de Teologie Greco-Catolica din Blaj, în anul 2003 a fost trimis la Roma cu o bursa din partea Congregatiei pentru Bisericile Orientale, fiind alumn al Colegiului Pontifical „Pio Romeno”.

În anul 2007 a obtinut Bacalaureatul în Teologie la Ateneul Pontifical „Sant’Anselmo”, iar ulterior Licenta si Doctoratul în Drept Canonic la Institutul „Utriusque Iuris” al Universitatii Pontificale a Lateranului în 2010, respectiv în 2012.

În anul 2008 a fost hirotonit preot la Bucuresti de catre Preasfintia Sa Mihai Fratila.

În anul 2012, la recomandarea Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, Arhiepiscopul de Paris l-a numit Rector al Misiunii Greco-Catolice si Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Paris, iar din anul 2016 este Judecator al Tribunalului Provincial de Prima instanta al Arhiepiscopiei de Paris, activitati pe care le va desfasura în continuare.

Cunoaste limbile: franceza, italiana si engleza.