„Cu ocazia Zilelor Portilor Deschise la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” din Oradea au avut loc mai multe manifestari care au inclus lansari de carte, ateliere de creatie (unul în colaborare cu tinerii de la Asociatia Down Oradea – Centrul de Zi Iedera), vizionare de filme românesti, cluburi de lectura, lansari de albume si de carti, expozitii cu diverse tematici (inclusiv o valoroasa expozitie de carte si presa intitulata Personalitati în scoli bihorene de-a lungul vremii), concerte simfonice sau de colinde, ateliere de nutritie, o masa rotunda dedicata jurnalistilor sau karaoke.

Printre lansarile de albume se numara si „Oradea în picturi” care a vazut lumina tiparului prin grija doamnei Rodica Indig. Albumul face parte din Proiectul „Orasul cu 1000 de chipuri” al Asociatiei Culturale Ars Nobilis.

Lucrarile alese pentru acest album au un singur criteriu: sunt segmente oradene si aduce la cunostinta publicului iubitor de arta numele unor artisti care au fost partial uitasi de contemporani: Tibor Erno, Aurel Pop, Mottl Roman si altii. Au întregit aceasta poveste vizuala si câteva lucrari ale unor artisti contemporani: Ovidiu Budurean, Paul Fux, Urszinyi Maria, Mag Tamas si altii.