„„Cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregatiei pentru Bisericile Rasaritene, a oferit în dar Sfântului Parinte, în dimineata zilei de 24 martie 2018, noua editie a lucrarii ‘Oriente Cattolico’ (Orientul Catolic), în trei volume, o initiativa a departamentului pentru Bisericile Rasaritene în colaborare cu Editura Valore Italiano”, informeaza Congregatia pentru Bisericile Rasaritene într-un comunicat transmis dupa audienta acordata de Sfântul Parinte Cardinalului Leonardo Sandri, sâmbata, 24 martie.

„Publicarea lucrarii are loc cu ocazia sarbatorilor prilejuite de centenarul înfiintarii Congregatiei (1917-2017). ‘Oriente Cattolico’ colecteaza în mod sistematic informatii utile despre Bisericile catolice din Rasarit”, se mai spune în comunicat, citat pe situl Radio Vatican, informându-se ca, în comparatie cu editia anterioara, din 1974, actuala editie a implicat o regândire a formularii categoriilor ecleziologice si o actualizare a profilului istoric.

De asemenea, lucrarea contine anexe bibliografice si harti ce evidentiaza prezenta catolicilor de rit rasaritean pe toate continentele, lucrarea propunându-se ca instrument pentru cunoasterea crestinismului de rit rasaritean din întreaga lume si a problemelor cu care se confrunta. Lucrarea este disponibila si în format electronic, „Oriente Cattolico” beneficiind si de un portal cu adresa orientecattolico.com.

Sursa: Radio Vatican