„Este deja o traditie ca în Sarbatoarea liturgica a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, cei care se confrunta cu durerea si suferinta, sa participe la celebrarea euharistica si la rugaciunile speciale pentru ei. Marti 11 februarie 2014, la Manastirea Franciscana Maica Domnului a fost celebrata Ziua Mondiala a bolnavului.
Programul a început la ora 17.00 cu Sfânta Liturghie, în cadrul careia parintele paroh Mihai Vatamanelu a prezentat mesajul Sfântului Parinte Papa Francisc, din care subliniem urmatorul îndemn: „Când daruirea generoasa fata de ceilalti face stilul actiunilor noastre, facem spatiu Inimii lui Isus Cristos si suntem încalziti de ea, oferind astfel contributia noastra la venirea Împaratiei lui Dumnezeu”.
Dupa binecuvântarea finala si încheierea liturghiei, parintele Mihai Vatamanelu alaturi de alti patru preoti – pr. Mihai Blajut, pr. Ion Solomon, pr. Alexandru Chivari si pr. Florin Ghiulai – în fata grotei amenajata înaintea altarului pentru a marca Sarbatoarea Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, au înaltat rugaciuni catre Tamaduitoarea bolnavilor prin care au cerut sanatatea trupului, dar mai ales sanatatea sufletului. Fratii bolnavi au fost încredintati alinarii lui Cristos si milostivirii Tatalui.
În tot acest timp au fost preluate în direct si proiectate ceremoniile desfasurate la Sanctuarul marian de la Lourdes.
Rugaciunile au fost urmate de sfintirea uleiului folosit pentru ungerea bolnavilor.
Ceremonia s-a încheiat cu Rituaul Ungerii Sfinte si binecuvântarea tuturor celor prezenti, timp în care s-a recitat rugaciunea Sfântului Rozariu.
Tertiarii franciscani au oferit la final o agapa tuturor celor prezenti prin care s-a dorit crearea unui moment de comuniune fraterna.