„În ziua de miercuri, 11 octombrie 2017, Preasfintitul Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a primit la Resedinta Episcopala vizita Eminentei Sale, Cardinal Francesco Coccopalmerio, Presedintele Consiliului Pontifical pentru texte legislative de la Vatican, însotit de Preasfintitul Parinte Virgil, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea.

Eminenta Sa Cardinalul Francesco Coccopalmerio si-a exprimat bucuria de a se afla din nou în România, de data aceasta la Oradea, la invitatia Preasfintitului Parinte Virgil, si a salutat colaborarea exemplara existenta între confesiunile crestine din judetul Bihor, între ortodocsi si greco-catolici, în special, dar si între toate cultele religioase, în general.

În acest context, Preasfintitul Parinte Sofronie a subliniat bunele relatii dintre Biserica Ortodoxa Româna si Biserica Romano-Catolica, concretizate mai ales în tarile din vestul Europei, unde vietuiesc numeroase comunitati de români ortodocsi, care beneficiaza în foarte multe cazuri de gazduire din partea Bisericii Romano-Catolice.

Eminenta Sa a vorbit despre vechea comunitate româneasca ortodoxa din Milano, orasul sau natal, pe care o cunoaste foarte bine, având o prietenie de peste treizeci de ani cu Parintele Traian Valdman de la Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Milano, apreciind frumoasa misiune a românilor ortodocsi din Peninsula Italica. Eminenta Sa a mentionat ca a avut o legatura speciala si cu vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, pe care l-a întâlnit de mai multe ori, cu diverse ocazii.

Preasfintitul Parinte Sofronie a multumit Eminentei Sale, Cardinal Francesco Coccopalmerio pentru vizita de la Oradea, subliniind importanta cooperarii intercrestine într-o lume tot mai desacralizata si exprimându-si speranta continuarii si dezvoltarii relatiilor de fratietate dintre Biserica Ortodoxa Româna si Biserica Romano-Catolica.

Biroul de Presa al Episcopiei Oradiei
Sursa: http://www.eparhiaortodoxaoradea.ro