„Vindecarea miraculoasa a calugaritei Bernadette Moriau a avut loc pe 11 iulie 2008 si a fost anuntata dupa 10 ani, chiar în ziua aniversarii a 160 de ani de la aparitiile Fecioarei la Lourdes. Acesta a fost al 70-lea miracol recunoscut oficial de Biserica la Sanctuarul Marian de la Lourdes.

Într-un interviu pentru Vaticannews, calugarita care a fost afectata multi ani de o paralizie severa, a povestit despre schimbarea conditiilor sale fizice, dupa un pelerinaj la Lourdes. În acest pelerinaj ea a simtit foarte puternic prezenta misterioasa a Mariei si a micutei Bernadette.

Cazul a fost examinat apoi de Biroul Medical din Lourdes, care a definit vindecarea „inexplicabila” din punct de vedere stiintific.

Iata ce afirma calugarita despre cele întâmplate:

„Am ajuns la Lourdes în anul 2008 si am trait cu mare intensitate acel pelerinaj, împreuna cu Biserica diecezana. Am primit taina Ungerii bolnavilor si am cerut puterea de a-mi continua itinerariul… Am ramas foarte marcata de procesiunea euharistica si de binecuvântarea bolnavilor din Bazilica Pius al X-lea din Lourdes, simtind ca Isus este aproape de noi si ne da binecuvântarea Sa. În strafundul inimii am facut aceasta rugaciune: „Vad suferinta ta si vad suferinta acestor frati si surori bolnave…. M-am rugat mult pentru bolnavii care erau lânga mine si nu am cerut ca eu sa fiu vindecata. Pe 11 iulie, dupa ce m-am întors din pelerinaj, ma aflam în capela la adoratie, împreuna cu o alta calugarita din comunitate. Exact la ora 5.45 am simtit o relaxare, o caldura în trup si nu stiam ce mi se întâmpla. Ma simteam foarte bine. M-am întors în camera la ora 6 si am auzit o voce care mi-a spus: „Îndeparteaza-ti aparatele”. Am renuntat atunci la toata aparatura medicala care ma ajuta. Îmi imaginam ceea ce mi se putea întâmpla, m-am gândit la Lourdes, dar în acelasi timp nu reuseam sa înteleg totul în mod clar”.

V-ati gândit vreodata ca este vorba despre un miracol?

„Nu am vorbit niciodata despre un miracol, am vorbit despre vindecare. Am legat toate cele întâmplate de Lourdes, deoarece de putin timp m-am întors de acolo, unde am simtit puternic prezenta divina, mai ales în Euharistie si Adoratie”.

Mai degraba ati pus accentul pe tema „vindecare” si nu pe un miracol: este important?

„Nu-mi revine mie sa spun daca este vorba de un miracol. Acest lucru îi revine Bisericii. Am primit vindecarea în Biserica si consider ca trebuie sa marturisesc aceasta credinta care locuieste în mine”.

Traducere: Liviu Ursu

Sursa:http://www.e-communio.ro