„În zilele de 23 si 24 septembrie 2016, s-a reunit la Satu Mare Consiliul Director al A.G.R.U. national. Prima parte a lucrarilor s-a desfasurat la hotelul Cardinal, iar a doua în biserica manastirii parintilor bazilieni de la Prilog. La lucrari au participat delegati din cele sase Eparhii ale Bisericii Române Unite.
Adunarea Generala din acest an a avut ca tema: Rolul laicului în Biserica, iar motto-ul a fost „Iubiti-va unii pe altii pentru ca Dumnezeu sa poata trai în inimile voastre!”.
Programul a început în dupa-amiaza zilei de vineri printr-un moment de rugaciune în frumoasa biserica Sfântul Nicolae, a comunitatii greco-catolice de limba maghiara. Dupa salutul Presedintelui si al Asistentului Spiritual, au urmat câteva ore de reflectie si împartasire asupra rolului laicului în Biserica introduse de parintele Laurentiu Costin. Pentru mai buna coordonare a activitatilor AGRU cu a celorlalte asociatii de tip „actiune catolica” din tara, presedintele Calin Diaconu a invitat-o pe secretara ACRO, Codruta Fernea, care a prezentat un mod de existenta a Actiunii Catolice în Biserica Româna Unita, respectiv ASTRU Cluj.
Pentru ziua de sâmbata gazda întâlnirii, AGRU Maramures, a organizat deplasarea participantilor spre Prilog. Lucrarile s-au desfasurat la Manastirea Parintilor Bazilieni ridicata lânga casa fratelui Mihai, calugar bazilian cu faima de sfintenie care si-a oferit viata în rugaciune si în grija fata de aproapele, în acel loc. În Biserica manastirii, preotii asistenti eparhiali prezenti au celebrat Sfânta Liturghie. A urmat o scurta amintire a figurii parintelui Mihai relatata de parintele Feier Iacob, protopopul de Negresti-Oas. Apoi parintele Cristian Langa, asistentul spiritual al AGRU-lui clujean a prezentat cartea:Aminteste-si si vesteste Evanghelia de Silvano Fausti aparuta la Viata Crestina de la Cluj. În timpul lucrarilor care au urmat acestor momente de înaltare sufleteasca, s-au definit calendarul de activitati al A.G.R.U. National si doua programe de formare a agristilor, unul pe temele familiei, iar celalalt de formare biblica.
Urmatoarea întâlnire a Adunarii Generale a delegatilor AGRU se va desfasura în zilele de 5-6 mai 2017, în Eparhia de Oradea, la aceasta întâlnire urmând a fi invitati si reprezentanti ai ASTRU local.

24 septembrie, Satu Mare

Irina Marginean,

Secretar al CD AGRU national

Presedinte AGRU national