„A fost anuntata duminica, 11 februarie a.c., recunoasterea oficiala al celui de-al 70-lea miracol care a avut loc la Lourdes. Este vorba despre calugarita Bernadette Moriau, care de multi ani era afectata de o paralizie severa. Într-un interviu acordat agentiei Sir, Episcopul de Tarbes-Lourdes, Mons. Nicolas Brouwet, a declarat: „Adesea boala este traita în singuratate. Adevaratul miracol din Lourdes nu este vindecarea, ci iubirea celorlalti, prin care se îmbratiseaza slabiciunea aproapelui, care poate schimba inimile si societatile noastre”.

„Primim aceasta veste cu bucurie. Miracolul este semnul care ne arata ca Domnul este prezent în viata noastra, în Biserica, în comunitatile noastre. Acesta este doar o parte din oceanul de haruri care se produc la Lourdes. Dincolo de acest miracol, gasim lucrarea pe care o face Domnul în inimile noastre, în inimile credinciosilor”. Acestea sunt primele cuvinte prin care Episcopul de Tarbes si Lourdes comenteaza recunoasterea oficiala a vindecarii unei calugarite.

„Nu exista logica, ci o întelepciune a Domnului”, spune Episcopul de Lourdes, raspunzând la întrebarea de ce Domnul a ales tocmai o calugarita pentru a face un miracol si nu pe altcineva. „El a ales persoana respectiva – explica Mons. Brouwet – pentru a da un semn Bisericii. Aceasta calugarita nu a cerut sa fie vindecata, ci a invocat o convertire a inimii. Miracolul daruit unora reprezinta semnul prezentei Domnului si a dorintei Sale de mântuire, nu doar pentru trup, ci pentru întreaga persoana”.

Vestea unei vindecari la Sanctuarul de la Lourdes poate suscita în multi speranta primirii unui miracol „cu orice pret”. „Da, se poate întâmpla”, recunoaste Episcopul. „Cred însa ca sunt foarte putine persoane care vin aici pentru a cere miracolul vindecarii. Oamenii vin la Lourdes pentru a se ruga si pentru a fi întariti în credinta lor. În acelasi timp, în bolnavii care ajung la Lourdes, noi vedem în primul rând bucuria de a trai cu altii, de a fi înconjurati de sensibilitate, de ascultare, de dialog. Boala este adesea traita în singuratate. Adevaratul miracol din Lourdes nu este vindecarea, ci iubirea celorlalti, prin care se îmbratiseaza slabiciunea aproapelui, care poate schimba inimile si societatile noastre”.

Traducere: Liviu Ursu
Sursa: http://www.e-communio.ro