„Dupa ce în luna iunie 60 de copii bihoreni, o parte fiind cercetasi din grupul de Lupisori de la Centrul Don Orione, au fost în tabara la Rogojel, între 29 iulie si 5 august a venit rândul celor din grupul Reparto (12-16 ani) sa plece în tabara.
50 de copii coordonati de sase membri din grupul Clan (peste 18 ani), de parintele Mihai Fecheta si de alti voluntari au întins corturile la Stâna de Vale, unde au petrecut o saptamâna plina de voie buna în mijlocul naturii. Lor li s-au alaturat 7 cercetasi de aceeasi vârsta din Adjudeni, judetul Neamt, si 9 cercetasi din grupul Clan-Foc din Oderzo, nordul Italiei, care au venit însotiti de parintele greco-catolic Marian Liviu Gheorghe de la Parohia Oderzo, Episcopia Vittorio Veneto. Tinerii au înaltat catarge fixate cu frânghii si noduri specifice lor, pe care au arborat steagul României, al Italiei si al cercetasilor.
Participantii s-au împartit în cinci grupe care au concurat între ele pentru a pune la încercare seriozitatea, capacitatea de implicare si de munca în echipa. Ei s-au gospodarit singuri, sub îndrumarea coordonatorilor, au facut focul, si-au facut de mâncare (paste cu sos, cartofi si carne la gratar sau snitel, orez, cuscus sau mamaliga cu tocanita, fasole si pulpe de pui etc.), au întretinut curatenia, au cântat si au prezentat diverse scenete. S-au facut numeroase drumetii în natura si s-au organizat jocuri de orientare pe timp de zi si de noapte.
Pe lânga exersarea abilitatilor fizice si dobândirea de cunostinte practice folositoare în viata de zi cu zi, copiii s-au îmbogatit si spiritual prin participarea la Sfânta Liturghie oficiate în fiecare zi de catre parintele Mihai. Acestea s-au tinut în aer liber, lânga tabara cercetasilor, pe un altar împodobit cu flori, construit de cercetasi din lemne uscate adunate din padure. În spirit ecumenic, indiferent de confesiune, etnie sau rasa, tinerii au cântat cântece religioase în româna si italiana, în acompaniament de chitara, s-au rugat împreuna pentru pace si binele tuturor crestinilor, dar si al celor de alte religii.
Pornind de la cuvântul Evangheliei, parintele Mihai le-a transmis în fiecare zi o învatatura adecvata vârstei: sa asculte de parinti, sa aiba încredere în Dumnezeu si sa îi ceara ajutorul în tot ceea ce fac, sa se ajute reciproc, sa fie oameni de cuvânt, sa respecte si sa protejeze natura.
La finalul taberei, cercetasii au facut curatenie, si-au strâns corturile si s-au întors la Oradea. Cercetasii italieni au ramas la Centrul Don Orione, au vizitat doua camine de copii, la Belfir si Sâniob. Ei participa si la tabara cercetasilor din grupul Clan (peste 18 ani) în Fagaras, organizata între 8 si 13 august tot de Congregatia Don Orione din Oradea.
Coordonator al Cercetasilor de la Centrul Don Orione,