„„În slabirea lenta a fortelor fizice, interior sunt în pelerinaj spre casa…” Asa scrie Papa emerit Benedict al XVI-lea într-o scurta scrisoare adresata jurnalistului Massimo Franco, de la Corriere della Sera, care a fost intermediar pentru a-i transmite cererile si preocuparile multor cititori ai cotidianului cu privire la starea sa, la cinci ani de la renuntarea la pontificat. Scurta scrisoare a fost publicata integral pe prima pagina din Corriere della Sera de miercuri, 7 februarie 2018.

„Draga dr. Franco”, scrie Pontiful emerit, „m-a înduiosat faptul ca atâtia cititori ai ziarului dumneavoastra doresc sa stie cum petrec aceasta ultima perioada a vietii mele. Pot spune în aceasta privinta doar ca, în slabirea lenta a fortelor fizice, interior sunt în pelerinaj spre casa. Este un mare har pentru mine sa fiu înconjurat în aceasta ultima bucata de drum, uneori putin obositoare, de atâta iubire si atâta bunatate, pe care nu mi le-as fi putut imagina vreodata”, citim în materialul de pe situl ITRC.ro, în traducerea pr. dr. Mihai Patrascu.

„În acest sens, consider si întrebarea cititorilor dumneavoastra ca însotire pentru o bucata de drum. Pentru aceasta nu pot face altceva decât sa multumesc, asigurându-va de rugaciunea mea pentru voi toti. Salutari cordiale”. Semnatura în subsol este autografa, minutioasa ca întotdeauna. Papa Benedict al XVI-lea a anuntat renuntarea sa la pontificat la 11 februarie 2013, declarând ca Scaunul lui Petru va deveni vacant la ora 20 în ziua de 28 februarie. La 13 martie, conclavul l-a ales ca succesor al sau pe Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, care a luat numele Francisc.

Sursa: http://itrc.ro