„Episcopul Tit Liviu Chinezu s-a nascut în anul 1904 în comuna Huduc, judetul Mures, tatal lui fiind preot greco-catolic.
În 1925 a fost trimis la studii teologice la Roma, la Colegiul „Sf. Atanasie”, studiind la universitatile Angelicum si Propaganda Fide. Obtine doctoratul în Filosofie si Teologie. La 31 ianuarie 1930 a fost hirotonit preot. În 1931 s-a reîntors la Blaj, unde a fost numit profesor la Scoala Normala de Învatatori. În 1937 a fost transferat la Academia Teologica din Blaj, iar în 1947 la Bucuresti, ca protopop.
La 28 octombrie 1948 a fost arestat si dus la Manastirea Neamt, împreuna cu alti 25 de preoti greco-catolici. A fost transferat apoi la Caldarusani unde ulterior au fost adusi si Episcopii greco-catolici. Aici, la Caldarusani, pe 3 decembrie 1949, a fost consacrat ca Episcop de catre ceilalti Episcopi. Cu toate precautiunile luate pentru a nu se divulga acest secret, securitatea a aflat cele întâmplate.
Episcopul Tit Liviu Chinezu a fost transferat mai târziu la Penitenciarul din Sighetul Marmatiei. Datorita regimului de exterminare, prin corvezi, foame si frig, Tit Liviu Chinezu s-a îmbolnavit foarte grav. Anuntat sanitarul închisorii, acesta sub pretextul ca îl duce la infirmerie, l-a izolat într-o celula mare, neîncalzita, unde, dupa doua zile, pe 15 ianuarie 1955 a decedat, înghetat. A fost îngropat fara sicriu, noaptea, în Cimitirul Saracilor, fara a i se cunoaste locul.
Nu a fost judecat si nu a avut condamnare.