Convinşi de darul mântuirii pe care Domnul Isus l-a oferit omenirii în mod necondiţionat, tinerii din Protopopiatul de Şimleu au răspuns invitaţiei Părintelui Protopop Bodea Nicolae, Părintelui responsabil cu pastoraţia tineretului în protopopiat Şanta Ioan şi tuturor părinţilor preoţi din parohiile protopopiatului, petrecând un timp valoros la Exerciţiile Spirituale organizate pentru ei la Şimleu.

Pentru început tinerii au participat la o Meditaţie pe o temă provocatoare Şi a zis Dumnezeu: să se facă lumină! sau Bing Bang?, urmată de împărtăşire, când aceştia au primit răspunsurile la nedumeririle pe care le-au exprimat, după care au urmat discuţiile pe grupuri, menite să aprofundeze aspectele luate în discuţie. Participanţii au fost foarte încântaţi şi curioşi, luând la modul cel mai serios subiectele abordate, dobândind capacitatea de a discerne între adevărurile de credinţă şi controversele de care se lovesc în viaţa de zi cu zi.

A urmat timpul unei agape, prilej de comuniune şi socializare pentru invitaţi.

După prânz au urmat activitățile libere și jocurile, atât de aşteptate de tineri, pregătite cu mult drag şi inspiraţie de Doamna preoteasă Florica Bodea, care au inclus chiar şi un film interesant şi un concurs de bătut toaca, după care aceştia şi-au îndreptat gândul către Isus într-o adoraţie pregătită anume pentru ei, care să-i ajute să simtă bucuria de a fi lângă Domnul dar şi de a beneficia de posibilitatea spovezii unde erau aşteptaţi de preoții disponibili. În continuare aceştia au ascultat a doua meditaţie pe tema Cristos în mijlocul nostru.
După această parte, a venit timpul unei pauze pentru gustări, a discuţiilor şi concluziilor finale, urmate de pizza pentru toţi.

În încheiere s-a rostit rugăciunea finală urmată de cântecele atât de plăcute tinerilor.
Tinerii s-au simţit foarte bine şi au fost foarte impresionaţi de ceea ce au văzut şi au auzit, fiind foarte curioşi în special la tema despre Creaţia lumii. Pozele descriu cel mai fidel atmosfera frumoasă de care s-au bucurat tinerii la Exercițiile Spirituale care li s-au oferit cu binecuvântarea Domnului.

,,Sâmbătă, la întâlnirea de la Șimleu, am reîntâlnit prieteni pe care i-am cunoscut la alte întâlniri ale tinerilor organizate la Făgetu sau Oradea, cu care prin jocurile propuse m-am distrat și amuzat. Am aflat lucruri noi despre creația lumii și m-am pregătit prin spovadă pentru sărbătorile de Paște. A fost o zi în care m-am simțit foarte bine și aș dori să se mai repete”. (Luca-Rafael Borz)

Pr. Şanta Ioan